Effefietsen

Effefietsen

vrijdag 27 mei 2016

Kaspische zee

Volgzame vrouw
Ik ben niet altijd laaiend enthousiast over alle nieuwe technologische foefjes. Maar ik vind het fantastisch hoe ik door Frans een grote stad wordt binnengeloodst. Hij plot tevoren een route op een internetsite en laadt deze in zijn GPS. Hij rijdt dan zó naar een meestal door mij uitgekozen bestemming. Ik hoef hem alleen maar te volgen...

Op weg naar de Kaspische Zee
In Ardabil bezoeken we het indrukwekkende Shaikh Safi's Mausoleum. Wat een rijkdom en pracht.
Ardabil verlaten betekent voor ons ook even de bergen verlaten. Na een korte klim komen we aan de zijde van de Kaspische Zee. Wat een verrassing. Er ontvouwt zich een Alpenlandschap voor ons dat me ontroert, zo mooi. Nu heb ik wat met bergen. Sommige mensen hebben dat met water. Mij maken bergen blij, melancholisch ook wel. En we mogen 40 km dalen met steeds zicht op het prachtige landschap.
We zien de Kaspische Zee. Een zee, die ons de komende dagen zal vergezellen. Tussen de bergen en de zee strekken zich rijstvelden uit. Ze doen ons denken aan de andere Aziatische landen die we befietsten. Een warm weerzien. De rijstvelden maken hier en daar plaats voor grote kiwiplantages.

Picknicken
Iraniërs houden van picknicken. Met een groot kleed en tassen vol eten strijken ze neer op mooie schaduwrijke plekjes. Helaas blijven plastic tassen, piepschuim dozen, lege flessen en voedselresten achter. Ik vind het niet fijn te gaan zitten op zo'n plek. Ik vermoed de Iranezen ook niet. Dus zoeken ze de volgende keer een schoon plekje, tot er geen schone plekken meer zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten