Effefietsen

Effefietsen

woensdag 22 januari 2014

Veiligheid op de weg.

Maandagochtend 20 januari. We fietsen op een heuvelachtige niet erg drukke tweebaansweg. We zijn een klimmetje begonnen. Frans fietst zo'n 100 meter voor me en is net een bocht om. Plotseling voel ik een grote hand om mijn borst. Ik weet niet wat me overkomt, schrik, rem af en dreig te vallen. Ik roep shit, shit, vooral uit angst met de fiets onderuit te gaan geloof ik. De (jonge)man met grote helm en een geel shirt draait zijn brommer en rijdt terug. Frans heeft me horen roepen en komt ook terug. Hij ziet de brommer wegrijden en denkt dat ik gevallen ben en dat hij hulp gaat halen. Tja, sommige gebeurtenissen raak je niet zomaar kwijt. Even later rijdt het gele shirt ons weer voorbij. Hij komt vast kijken of hij nog wat kan, gvd-t Frans. Ik sta te trillen op mijn benen van verontwaardiging.

En dan denk ik soms dat ik misschien beter niet alleen in het Mastbosch kan gaan hardlopen. Zelfs op de openbare weg zijn vrouwen niet overal veilig.


Later in Kuala Lumpur zagen we deze treinrijtuigen:3 opmerkingen:

Unknown zei

Jammer van zo'n vervelende ervaring Eveline. Misschien moet Frans toch maar wat dichter in de buurt blijven voortaan?
Behalve deze gebeurtenis is het verder goed afgelopen begrijp ik. Laten we hopen dat dit soort ervaringen je verder bespaard blijven.

Unknown zei

Heftig

Susanne zei

Wat vervelend Eveline, maar gelukkig goed afgelopen!

Een reactie posten