Effefietsen

Effefietsen

vrijdag 16 juli 2021

Van korte duur

We gaan op weg. Een staalblauwe hemel vergezelt ons. In de schaduw is het nog koud maar er ligt een mooie dag voor ons. Na 25 km op een goed fietspad een helling. Ik schakel de elektrische ondersteuning op tour, op sport, maar ik kom er niet. Frans wacht geïrriteerd. Ik ben vaak niet zo handig, dus hij denkt dat ik niet goed gebruik heb gemaakt van de mogelijkheden van mijn luxe Riese-Müller. Hij probeert mijn fiets ook, maar nee, op mijn display verschijnt de boodschap 'foutcode 500'. Met mijn nu zware fiets op zoek naar een fietsenmaker. Een paar kilometer verder rijden we Villadossola in en daar zit er een, die ook Bosch-dealer blijkt te zijn. Hij controleert alles, meet het door, allemaal volgens de Bosch-instructies, maar de eindconclusie is dat de motor het heeft begeven. Daar zitten we dan, ergens in Noord-Italë.

De vriendelijke fietsenmaker brengt ons, ondanks het gegeven dat het zijn lunchpauze is, terug naar onze auto, die we voor enkele weken veilig hadden geparkeerd in Varzo. We hadden al een hotel geboekt aan het meer van Orta, dus daar dan maar toe en een nieuw plan maken. Frans zoekt meteen naar oplossingen. Ik ben nog niet zover. 
Frans zoekt contact met onze vriend Gino in Turijn met de vraag of hij voor ons kan uitzoeken waar we eventueel een fiets kunnen huren voor mij. We eten in een eenvoudig restaurant. We krijgen een prosecco en een amuse van het huis en dat maakt onze stemming wat opgewekter. 
Gino heeft inmiddels een Bosch-dealer gevonden die bekend is met het softwareprobleem van de Boschmotor. Bosch blijkt coulant om te springen met garantie, ook als die is verlopen. En die van mij is al drie maanden verlopen! 
Gino helpt ons met de onderhandelingen en het nodige vertaalwerk. Fantastisch zo’n regisseur. Maandag heb ik een Riese-Müller leenfiets met Boschmotor. Nu: Turijn, musea, zondag Fassinere, het buitenhuisje in de bergen van Gino en Anna en maandag een fietstocht in de Piemonte. Ik hoop het...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten