Effefietsen

Effefietsen

vrijdag 23 juli 2021

Jarig

 Gisteren bezochten we onderweg ook nog Bra. Eerst reden we door Pollenzo waar de Universiteit van de Gastronomie gevestigd is in een voormalig klooster. Het is de bakermat van de slow food-beweging. Daarna in Bra de school waar het internationale werk van Frans begon met het Europese onderwijsproject Eurotopics. Hij heeft hier Gino leren kennen en er mooie herinneringen liggen, maar het is zo lang geleden dat we het er maar niet op wagen de school daadwerkelijk binnen te gaan.

Mijn verjaardag: we moeten de mooie stadsvilla verlaten en worden bij de nabijgelegen bar heel vriendelijk ontvangen voor het gearrangeerde ontbijt. Een chocoladecroissant dan maar bij gebrek aan een broodje kaas. Het bevalt me beter dan ik verwacht had.
We gaan op pad. Na 30 km fietsen langs de flanken van een berg met schitterende vergezichten onze eerste rustpauze. Dat is feest. Al die felicitaties op mijn telefoon lezen, ik voel me nu echt jarig.
Onze fietstocht wordt nu een beetje saai. Het is vlak platteland, er staat heel veel maïs! De streek oogt welvarend. Veel grote huizen en ook mooie auto’s. Als we het begin van de Valle del Po naderen begint het weer mooi te worden. Over smalle weggetjes komen we bij ons hotel net buiten Saluzzo aan. Prachtig gelegen met voor onze kamer een eigen terrasje in het gras buiten. De zon is wat verscholen, dus we hoeven ons niet in onze kamer bij de airconditioning te verschansen. Naast de vele hartelijke felicitaties kreeg ik een video-aubade van zoonlief en kleindochters. Geweldig. Ik voel me een prinses soms. 

De routine als we in een hotel aankomen is eerst lekker douchen. Ik lees daarna de NRC terwijl Frans onmiddellijk aan de slag gaat om alle batterijen op te laden en dan de route van de volgende dag uit te zetten en een B&B of hotel te reserveren. Als mijn zadel te ver naar voren staat zorgt hij ervoor dat het goed staat enz. Prinsesje toch? En ik vraag er niet eens om en het is niet alleen op mijn verjaardag zo!

We besluiten mijn dag met een wandeling in het historische Saluzzo met een heerlijke vismaaltijd in een smal en oud straatje. Nu genieten we wat nog na op ons privé- terrasje bij het hotel. Het schemert al...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten